NK luchtwapens 2019

Afgelopen weekend zijn diverse schutters van onze vereniging afgereisd naar Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem. Aldaar werd het NK luchtdrukwapens gehouden. Er waren leden voor cursus naartoe, leden die kwamen kijken, maar ook 9 schutters die deel mochten nemen aan dit grote evenement.

Op zaterdag mochten eerst alle junioren. Ook onze jongste schutter Tijn mocht deelnemen. Hij is met een score van 320 punten eerste geworden bij de junioren-C luchtpistool.
Ook Chimène en Tamara deden goed hun best tijden hun serie. Beide behaalde ze een finale plaats en mochten ze de spannende finale beleven. Tamara heeft een mooie vierde plaats behaald en Chimène ging haar net voorbij met een tweede plaats.
Na de dames was het de beurt aan de junioren Heren luchtgeweer. Onze tweeling Twan en Dean kwamen hier in actie. Dean hield zich rustig en plaatste zich met gemak voor de finale. Twan had een echte winnaars mentaliteit en zorgde er in zijn kwalificatie voor dat hij als eerste geplaatst werd voor de finale. Ook in de finale liet Twan zich niet kennen. De finale werd nog stil gelegd door een fout van een mede schutter, maar Twan liet zich niet afleiden . Hij werd netjes eerste waar hij zijn broer Dean voor bleef. Dean is derde geworden bij de junioren-B heren.
Thomas was zaterdag als laatste aan de beurt. Hij maakte dit jaar zijn debuut bij de junioren-A. Desondanks wist hij zich goed staande te houden tussen de oudere jongens en mocht hij als derde de finale in om zich daar nogmaals te bewijzen. Thomas deed het in de finale goed, maar maakte door de zenuwen een foutje. Hierdoor is hij op een mooie vijfde plaats terecht gekomen.

Ook op zondag was er van alles te beleven op Valkenhuizen. De Senioren Dames luchtgeweer moesten om 9 uur op de baan staan om aan hun serie te beginnen. Hier kwam Ilse in actie. Na een spannende wisseling van de 7e, 8e, 9e en de 10e plek heeft ze het helaas niet gered om de andere voor te blijven. Ilse in als tiende geëindigd.
Stèfano mocht in actie komen met zijn luchtpistool. Stèfafno schoot ondanks de hitte een goede serie en eindigde daarmee in de middenmoot op de achttiende plek.
Als allerlaatste afsluiter van het weekend werd de klapper op de vuurpijl de senioren heren luchtgeweer gehouden. Dit is altijd een spannende wedstrijd, zo ook nu. Bart wisselde elke keer van positie. Hij heeft zich in al het geweld van de mannen goed staande weten te houden, maar kwam door de zenuwen toch op de achtentwintigste plaats terecht.

Alle schutters hebben hun best gedaan en mogen trots zijn dat zij op het NK mochten schieten. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer schutters namens SV. O.K.K. mee om er ook dan weer een mooie strijd van te maken.